Billie Joan – Premijera singla ” Oh, my dear Reverend”

Spot za zadnju pjesmu na albumu koja prva izlazi, „Oh, my dear Reverend“, sniman je na poprištu stare klaonice u Heinzlovoj ulici u Zagrebu, koja je svojom ogoljenom, ruševnom, grafitima išaranom scenografijom, dušu dala za umjetničke pothvate (i pokojeg skvotera).
 http://www.jutarnji.hr/vijesti/stara-klaonica-u-heinzelovoj-ulici-postaj…
 
Tema spota mijenjala se iz dana u dan, iz sata u sat, iz minute u minutu… a kako se glavna akterica ovog spota uvijek kasno sjeti nazvati ključne ljude, ta ista bijaše prisiljena razmišljati izvan okvira: „Kako dočarati muško i žensko bez muških i ženskih statista…?“
Lijepo. Sve dočarati sama. Sličan prinicip se slijedio i kod snimanja albuma.
Srećom, ne baš potpuno sama jer suučesnica u tom pothvatu bila je Anita Nadj, snimateljica i montažerka, glavna misao vodilja. Njezino oko za detalje hvatalo je ono što moje ne vidi a njen strateški izbor rekvizita olakšao je provedbu ideje.
Pjesma nosi poruku a spot ju elaborira, vjerujem da ju neće biti teško dokučiti budući da je napisana. TISKANIM SLOVIMA.
Biografija
 
Ivana Pezo dolazi iz Splita, kantautorica koja je osnovala vlastiti bend još u ranim dvadesetima, nakon čijeg raspada, okušava sreću kao frontmenica u još nekoliko bendova te naposljetku krajem 2013.  godine postaje solo umjetnica pod nazivom Billie Joan. U njenim pjesmama, otpjevanim na savršenom engleskom jeziku, jasno se osjeća prizvuk protesta negdje u pozadini, što i ne čudi jer Billie navodi Dylana kao najveći glazbeni utjecaj.
Njena odluka da ode u solo vode pokazala se jako pametnom; upala je u gotovo svako demo natjecanje za koje se prijavila da bi nakon toga osigurala mjesto na lokalnim ali i regionalnim festivalima kao što je Ferragosto Jam u Orahovici, Exposure festival u Velikoj Gorici, Jelen Demofest u Bosni i Hercegovini te Sound of Streets u Mariboru. Gostovala je i na radiu Split te na HRT- u, u sklopu HRDemo Kluba a njena izvedba pjesme „Don’t you mind“ prikazana je na televiziji u Dobro Jutro Hrvatska.
 
 
Album “Barren Land” izašao je 21. travnja i pokupio je sve vrhunske kritike, kao i same promocije albuma. Billie je na turneji promovirajući album.
 
Koncerti…
 
“Nakon prijepodnevnih ispijanja kava (mineralnih voda više, al neka), upijanja sunca i brćkanja u vodi, u pola 3 popodne je službeno otvoren i Izštekani stage na kojem smo prvo mogli vidjeti divnu Billie Joan koja komotno može otići u Third Man Records i potpisat, bez po’ muke. Jako čudan vokal sa primamljivom i jednostavnom gitarskom linijom je uvijek dobra kombinacija, a ova užasno simpatična Splićanka je to iskoristila na max.” Recenzija koncerta Mixer.HR
 
BILLIE JOAN OSVOJILA SLOBODNU DALMACIJU 
“Led je probila Billie Joan, što nije predstavljalo problem uzevši u obzir njen odlučan glas i britak tekst. Tematika njenih tekstova je daleko od trivijalne, kantautorica pjeva o našoj malenoj domovini, a zatim i o vragu koji će jednom doći naplatiti svoj dug. Vjerujemo joj kad pjeva “it’s good to feel alive”, a u taj svijet koji preispituje sam bitak naših života i socijalnih okolnosti svakako se uklapa njen propovjedni folk izričaj.” Recenzija koncerta Mixeta.net

 
“Od svih dosadašnjih nastupa na kojima sam je gledao i slušao, Billie Joan upravo je u Vinylu priredila najbolji. Dobro se pripremila i uvježbala. Nije bilo nikakvih greški i nedoumica i itekako se osjećalo kako je odlučno preuzela pozornicu i zračila s nje. U tom trenutku nije bilo nedoumice da svijra svoj najvažniji koncert u životu, bez obzira na brojnost publike u klubu. Samo jednom je napravila kratku pauzu nakon što je na simpatično i s tvrdim vlaškim naglaskom izgovorila: „Ja ožednila“, popila gutljaj vode tijekom cijelog nastupa na kojem su se samo nizale pjesme koje su životno ogorčenje pretvarale u jasno argumentirani bunt kantautorice jakog grlenog glasa koju bi lako mogli zamisliti i kao predvodnicu nekog benda, jer iako joj je akustična gitara u rukama, prstima je rezala rifovlje kao da je ‘uključena u struju’.” Recenzija koncerta Zoran Stajčić, Ravno do dna 
 
“Kantautorica Billie Joan sinoć je svirkom u Vinylu predstavila debitantski album “Barrend Land” koji je pokupio najbolje moguće riječi domaće kritike. Upravo su zato očekivanja bila velika, no kada je samouvjereno stala na binu i krenula redati pjesme s albuma, doimala se opušteno i sigurno u ono što radi. Specifičnog glazbenog izričaja i vokalnog pristupa izdvaja se iz mase koja je nespretno već zapala u kolotečinu. Izvlači nas sirovim i jednostavnim zvukom te direktnim, ironičnim i inteligentnim stihovima koje pjeva na odličnom engleskom jeziku. Pravo je osvježenje na domaćoj sceni…” Recenzija koncerta na SoundGuardian portalu.
 
 
Teaser kao najava za album “Oh, my dear Reverend”
                                
Radio Student Live Session “ALMOST 30”
 
Billie Joan možete naći na:
Facebook: https://www.facebook.com/billiejoan86/ You Tube Channel: https://www.youtube.com/user/billiejoan86/featured
BandCamp; DOWNLOAD “BARREN LAND” for FREE: https://billiejoan.bandcamp.com/
 
TURNEJA ALBUMA “Barren Land”:
 
21.07. – Billie Joan; SARS Festival; Sinj
25.07. – Billie Joan; Tam Tam festival; Sućuraj; Hvar
04.08. – Billie Joan & The Yellow Buzz; Evergreen Grin Festival; Čitluk; BiH
06.08. – Billie Joan; Kaštelanske Rock Večeri
11.08. – Billie Joan; Šakan festival; Brela
18.08. – Billie Joan; Rock Caffe Labin