Solarov snimili video spot za singl ‘Do mjeseca’

Odlična pjesma ‘Do Mjeseca’ peti je studijski singl grupe Solarov. Iako je u cjelosti odsvirana na instrumentima standardne Solarov postave (gitara,bas,bubanj), ‘Do mjeseca’ se ističe posebnošću u odnosu na prethodne singlove, jer donosi snažan Electro/ Dance/ Disco pečat. Ona je svojevrsni hommage brojnim obradama koje su godinama svirali na svojim nastupima (spomenuti ćemo izvođače kao što su Moby, Prodigy, Depeche mode, Eurythmics…), a koje nisu bile dio njihovog uobičajenog rock repertoara.
 
„Tematski smo se naslonili na nama beskrajno interesantne priče o teorijama zavjere, o nevidljivim silama koje upravljaju svijetom, o emisijama poput Mišakove ‘Na rubu znanosti” i o zanimljivim tipovima poput Drage Plečka i sličnih gotovo romantičnih junaka. Trudili smo se spomenuti što više spornih momenata i intriga u daljoj i bližoj povijesti, te smo na kraju zaključili da na mjesecu još nitko nije bio.“  pojasnili su dečki iz Solarova kako je nastao ovaj interesantan singl te dodali
„U zvučnoj priči nam je pomogao Luka Tralić Shot, najiskusniji producent kada je u pitanju ”Solarov’ i njihove stilske seobe naroda.“
 
Za singl ‘Do mjeseca’ snimljen je i prateći video spot satiričnog sadržaja. Spot je zamišljen kao dinamična suigra glazbene i slikovne promjene.
Scenarij, režiju i montažu potpisuje Patrik Sečen. Snimali su Dominik Sečen, Joško i Paul Markotić. U spotu glume Lucija Severinac i Nikola Bakšić.