Tomson Highway uz goste predstavlja „Songs in the Key of Cree“ u zagrebačkom Saxu!

“Songs in the Key of Cree” je kompilacija pjesama koje je tijekom proteklih trideset godina napisao kanadski dramatičar, tekstopisac i pijanist Tomson Highway, pripadnik autohtonog naroda Cree. Zagrebačkoj publici predstavit će ih u subotu, 29. travnja u klubu Sax!
Dvanaest pjesama iz nastupa preuzeto je iz njegovih pet mjuzikla, i to redom: “Rose”, “The Incredible Adventures of Mary Jane Mosquito”, “The (Post) Mistress “, “The Sage, the Dancer, and the Fool”, a novi materijal na kojem radi tek treba dobiti naslov. Ono što pjesme čini jedinstvenima je tekst na jeziku naroda Cree, što je ujedno i najrašireniji jezik autohtonog stanovništva u Kanadi. Winnipeg, Manitoba, Saskatoon, Saskatchewan, Chicoutimi, Quebec, Ottawa – sve je to na jeziku naroda Cree, ritmičnom i prikladnom za glazbu i muziciranje. Stil glazbe je „kabare“. Zamislite Colea Portera i Kurta Weilla i tekst na Cree jeziku, ali to ne znači da neke pjesme neće biti na engleskom i francuskom, jer, Highway govori tri jezika: engleski, francuski i jezik naroda Cree.
Na zagrebačkom koncertu pjesme će pjevati Patricia Cano, Kanađanka peruanskog podrijetla, a pratit će ju jazzist Marcus Ali na saksofonu te sam Highway na klaviru.
Ulaz na koncert je slobodan.